Apple fjerner Fortnite fra App Store efter tvist

Apple har fjernet det populære spil Fortnite fra sin App Store, efter at udvikleren bag spillet, Epic Games, introducerede sit eget betalingssystem i spillet.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Apple begrundet beslutningen med, at firmaet ikke havde godkendt spillets nye betalingssystem.

Det amerikanske medie The Verge skriver, at betalingssystemet, som Fortnite indførte, gav udvikleren en vej udenom at betale Apple de 30 procent, man normalt skal, når man sælger noget igennem en app i App Store.

– I dag tog Epic Games det uheldige skridt, at de har forbrudt sig mod retningslinjerne for App Store, der gælder ligeligt for alle udviklere og som er designet til at være et sikkert sted for vores brugere, udtalte Apple til The Verge.

/ritzau/Reuters

  • Facebook