Hattie Andersen. Arkivfoto

Mindeord: Hun har præget musiklivet på Bornholm

MINDEORD

Jakob Lorentzen, organist ved Holmens Kirke i København, har skrevet følgende mindeord i anledning af Hattie Liddon Andersens død:

Jeg er meget ked af at få nyheden om, at min tidlige ungdoms klaverlærer Hattie Andersen er død.

Hattie har præget musiklivet på Bornholm både gennem hendes yderst pædagogiske og inspirerende klaverundervisning i privaten, som musiklærer på gymnasiet, ved egne koncerter både på flygel og cembalo, som aktiv i Bornholms Musikfestival og meget andet.

Der var stil over at møde til undervisning hos Hattie! Flygelstuen emmede af musikalsk ånd og kultur, der var – i overført betydning – højt til loftet, en altid frisk duft omkring det sorte spejlblanke Steinwayflygel. Det var de store komponister, der prægede repertoiret i huset – Bach, Mozart, Beethoven, Schubert, Grieg m.fl.

Jeg er dybt taknemmelig over alt det, Hattie har givet mig; hendes altid positive humør og opmuntring til alle hendes elever. “Det er goooodt!”, sagde hun med dansk/amerikansk accent, hvorefter hun nænsomt foreslog en anden fingersætning.

Hattie ville altid eleverne det bedste, arrangerede elevkoncerter både hjemme, på biblioteket og sågar i Skåne. Og hun var stor nok i slaget til at sende mig videre til supplerende lektioner hos Herman D. Koppel (hendes egen lærer) og Anne Øland.

Hattie har det seneste års tid været alvorlig syg. Så hendes død kommer ikke overraskende. Og dog.

Hun vil altid være elsket og savnet af utrolig mange mennesker fra og på Bornholm. Ikke mindst af mig.

I største taknemmelighed –

Æret være Hattie Andersens minde!

  • Facebook