Elever uden praktikplads kan ende i praktik hos kommunen

Landet over og også på Bornholm betyder coronakrisen, at flere elever på erhvervsuddannelserne står uden praktikplads. Nogle af eleverne kan regionskommunen ende med at samle op, så de får i hvert fald en del af deres praktik hos kommunen.

Kommunalbestyrelsen vedtog torsdag aften at gøre et forslag fra René Danielsson (DF) til en del af august måneds forhandlinger om næste års kommunebudget. Han bad i foråret om at få undersøgt muligheden for, at kommunen kan hjælpe med at løse problemet.

– Jeg håber og tror, at vi får lidt tid under budgetforhandlingerne, så det kan falde på plads, sagde René Danielsson torsdag aften.

I maj viste en status fra Campus Bornholm, at 65 ud af 109 elever fra årets grundforløb 2 endnu ikke havde fået en praktikplads. 20 havde, og resten ville enten ikke søge praktikplads (6) eller havde ikke besluttet sig endnu (18). Problemet var størst blandt smedeeleverne, hvor kun en havde praktikplads, mens 11 ikke havde.

Praktikpladscentret skønnede i maj, at 10 elever flere end normalt endnu ikke havde en praktikplads. Det skyldtes hovedsageligt, at Jensen og Almeborg ikke har taget det antal smedelærlinge, som de plejer.

Når elever ikke finder en praktikplads, vil de normalt komme i skolepraktik. Her er det en mulighed, at regionskommunen vil indberette opgaver, som elever i skolepraktik kan løse.

Fagforeningen 3F har vurderet, at 10.000 unge på landsplan vil mangle en praktikplads. Dansk Byggeri har vurderet, at manglen kan ramme op mod 2.000 elever i bygge- og anlægsbranchen.

– Der er rigtig mange unge mennesker, der kan komme i klemme, sagde borgmester Winni Grosbøll (S).

Morten Riis (EL) var mere skeptisk.

– Vi har mig bekendt ikke en stor og stærk murer- og tømrerafdeling i kommunen, hvor vi kan tage folk ind, og mine følelser omkring delelærlinge er også lidt blandede, sagde han.

  • Facebook