Om bord på Ertholm. Foto: Jacob Jepsen

Rederi væltet af opkald

På grund af Folketingets såkaldte sommerpakke kan man i juli måned sejle gratis på landets indenrigs færgeruter, deriblandt mellem Gudhjem og Christiansø.

Og dét er noget, Christiansøfarten kan mærke, fortæller direktør Peter Stange Jensen.

Sejlads

På grund af Folketingets såkaldte sommerpakke kan man i juli måned sejle gratis på landets indenrigs færgeruter, deriblandt mellem Gudhjem og Christiansø.

Og dét er noget, Christiansøfarten kan mærke, fortæller direktør Peter Stange Jensen.

– Vi er blevet kimet ned og næsten væltet af opkald fra folk, der skal have gratis billetter, siger han i telefonene fra det gode skib Ertholm her mandag formiddag, hvor han netop er påbegyndt retursejladsen mod Bornholm.

Beskeden til de mange potentielle kunder, som ringer, lyder, at de skal gå ind på rederiets hjemmeside og købe deres billetter. Når så rejsen er overstået, vil de helt automatisk få pengene tilbageført på deres konto igen, siger han og forklarer:

– Det bliver gjort på den måde for at undgå, at folk laver en masse reservationer, som de ikke bruger.

Rederidirektøren kan konstatere, at der blandt de mange interesserede potentielle kunder også er ikke så få bornholmere, som aldrig har fået taget sig sammen til at besøge Christiansø.

– Nu har de endelig muligheden, siger de, fortæller han.

Ja, nu kan prisen på 250 kroner for en returrejse mellem Gudhjem og Christiansø i hvert fald spares.

Har I udsolgte ture?

– Ja, vi har mange udsolgte både allerede.

Ville det have været anderledes, hvis ikke det havde været gratis at sejle med jer?

– Ja, på den måde, at juli måned jo i forvejen ville være godt booket op, men det er ikke noget, der normalt sker inden den 1. juli, det kommer løbende hen over måneden. Nu er vi blevet væltet her de første par dage, efter at det blev besluttet at gøre sejladsen gratis, men når vi kommer hen i slutningen af måneden, er det ikke nødvendigvis, fordi vi vil se, at vi har haft rigtig mange flere rejsende med end normalt. Altså, hvis vejret bliver godt, tror jeg da, vi har haft flere passagerer med, men det er jo ikke sådan, at tallet bliver fordoblet. Vores kapacitet lægger simpelthen en begrænsning på, hvor mange ekstra vi kan have med.

Peter Stange Jensen, direktør i Christiansøfarten. Foto: Berit Hvassum

Ekstrature

Hvor mange passagerer sejler I maksimalt med?

– På grund af coronareglerne tager vi 100 færre med på Ertholm end normalt. Normalt kan vi have 294 med, men vi tager nu kun 196 med, siger Peter Stange Jensen.

Rederiet sejler også passagerer med postbåden Peter, som afgår klokken 9.45 fra Gudhjem, mens Ertholm sejler klokken 10.

Den sejler også fra Gudhjem igen klokken 12.30 i løbet af sommeren.

– Tirsdag, onsdag og torsdag har vi ydermere en afgang klokken 15, hvor vi sejler retur klokken 19.30. Og kan vi på de andre dage se, at der er totalt udsolgt på de første afgange, sætter vi også den sene afgang ind på dem og laver en aftentur, siger han.

– Vi har også mulighed for at sætte Peter ind på ekstra afgange, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hvor mange tager I med på den?

– Vi har 60 passagerer med mod normalt 100.

  • Facebook