ørgen Bloch ejer tovbanen ved Opalsøen, som kører på 20. sæson i år. Foto: Berit Hvassum

‘Her er der action, men på en måde, hvor alle kan være med’

DAGENS NAVN: Jørgen Bloch er 60 år gammel og ejer tovbanen, der hver dag i sommersæsonen sender børn og voksne på en svævetur over Opalsøen. Han bor i Lynge på Sjælland sammen med sine kone Hanne, der oprindeligt er fra Bornholm. De drømmer om at flytte tilbage til øen, hvor de i sin tid mødte hinanden.

 

Hvorfor driver du tovbanen?

– Man finder ikke et tilsvarende job andre steder. Her er der action, men på en måde, hvor alle kan være med. Jeg elsker at være her, der er jo så smukt. Især når jeg kommer om morgenen, hvor her er helt stille.

Hvad giver det dig at arbejde her?

– Vores gæster er så glade og kommer ofte igen. Det glæde gør, at jeg også selv bliver glad og nyder at være her.

Hvorfor skulle det være ved Opalsøen?

– Det var her, jeg så muligheden for at lave tovbanen. Jeg startede med et reb for at se, hvad det kunne, og det viste sig at være sjovt. Så tænkte vi på at tilbyde det som en oplevelse for turister også. Vi købte et reb mere og startede med at være her et par dage om ugen. Det viste sig at være en succes. Der kom mange mennesker, så det blev hurtigt til, at vi var her hver dag i højsæsonen.

Hvad er din bedste oplevelse med tovbanen?

– Det er de gange, hvor man står deroppe og får en person udover, som måske har haft svært ved at tage springet, og som har været frem og tilbage. Når de så kommer ned og er så glade, så bliver jeg også selv glad. Og så er det oplevelserne med alle de børn, som bare synes, det er så fedt at prøve.

Hvad er den værste oplevelse?

– Det var dengang, vi fik at vide, at vi skulle lukke, fordi der var nogen, der var kommet til skade. Vi havde i 18 år pralet med, at der ikke kom nogen til skade, men det havde der så været alligevel. Det skulle vi have vidst noget før, men vi fandt jo først ud af det, da skadestuen henvendte sig. Det var så ærgerligt, og det var jeg meget ked af.

Hvordan er det så at få lov at køre tovbanen igen?

– Det er jeg meget glad for. Det ville være ærgerligt, hvis alt det, jeg havde bygget op, skulle forsvinde helt. Vi gør alt, hvad vi kan, for at der ikke sker skader igen.

  • Facebook