Loppemarkedet i Arnager foregår på søndag – i år i corona-udgave, hvor der bliver længere mellem boderne. Arkivfoto: Berit Hvassum

Guide: Fem ting, du kan opleve i weekenden

GUIDE

Tro det eller lad være: Det er stadig sommer på Bornholm. Om det også føles sådan – ja, det er en helt anden sag. Men uanset om det regner, eller om det er udevejr i weekenden, så vil der være arrangementer at deltage i. Her er fem af slagsen:

1. Børne- og familiedag på Store Torv i Rønne

Søndag sker der en masse for børn på Store Torv i Rønne. Initiativet for sommerliv på Store Torv vil sørge for, at der fra klokken 11.00 til 15.00 blandt andet er skattejagt, “Bliv klovn”-workshop, ponyridning, loppemarked, tur i brandvæsenets redningslift, MGP-dans, stenmaling, show med ild og gøgl – og gratis popcorn.

Der er også tænkt på det mere livserfarne publikum. Visesanger Bjarne Kure dukker op og underholder på torvet mellem klokken 13.00 og 15.00.

2. Holkahestens sommerudstilling i Gudhjem

Den bornholmske kunstnersammenslutning Holkahesten består af nogle af øens mest anerkendte kunstnere og kunsthåndværkere. Så vil man danne sig et indtryk af, hvor bornholmsk kunst befinder sig lige nu, så er Holkahestens sommerudstilling 2020 et besøg værd. Udstillingen åbner søndag klokken 13.00, og den kan besøges frem til klokken 17.00. Derefter kan den ses indtil 6. september.

3. Loppemarked i Arnager

Det er en tradition, at der i løbet af sommeren bliver holdt et stort loppemarked i Arnager. Men i år tager det sig anderledes ud på grund af corona-situationen. Når der søndag 2. august er loppemarked i Arnager, stiller folk boder op uden for deres huse. Så kan man gå rundt i byen og se på ting – uden at klumpe sammen. Når man ankommer til loppemarkedet, vil man ved en af de første boder få udleveret et kort over byen, hvor man kan se, hvor der ellers er boder at besøge. Det traditionsrige – men i år utraditionelle – loppemarked finder sted søndag fra klokken 10.00 til 14.00.

4. Fortælleshow og kreaværksted i Svaneke

Under overskriften “Sommerstreger i Svaneke” inviterer den lokale børnebogsforfatter og illustrator Franz M. H. Bomberg til fortælleshow og tegne-klippe-klistre-værksted på Svanekegaarden i Svaneke. Franz vil både lørdag og søndag – samt mandag og tirsdag – møde op med en ny historie, som han vil live-illustrere sammen med publikum. Det hele foregår fra klokken 11.00 til 13.00. Lørdag under overskiften “Eventyr – lav drager, riddere og prinsesser” og søndag “Hvis din familie var dyr.” Der er plads til maksimalt 20 deltagere, og man skal på forhånd have tilmeldt sig via Svanekegaarden.

5. Premiere for nyt kvindeligt vokalensemble

Det nye Pajar Vokalensemble giver i weekenden koncert for første gang. Det sker søndag 2. august i Østerlars Kirke. Pajana Jelena Heiberg, Kristin Schmidt, Christina Gornitzka, Laura Sonne, Kristin la Cour og Sigga Eythorsdottir, som leder gruppen, vil synge danske sommersange af Fjeldheim, Cascar, Egmose, Kraja og la Cour.

Det er gratis at overvære koncerten, men der er et begrænset antal pladser i kirken – og det er først til mølle. Kirkens døre åbnes klokken 14.30. Koncerten begynder klokken 15.00.

  • Facebook