Christianshøjkroen. Foto: Berit Hvassum

Nye forpagtere søges til populær restaurant

ERHVERV

Nu har du muligheden for at drive restauranten Christianshøjkro i Almindingen. Christianshøjkroen og Kyllingemoderen, der bruges og udlejes som selskabslokale, er lige nu i udbud.

Det er Naturstyrelsen Bornholm, der ejer både Christianshøjkroen og Kyllingemoderen. Naturstyrelsen er interesseret i et langvarigt samarbejde om forpagtning af restauranten og selskabslokalerne. Kontrakten kan blive indgået for en fem-årig periode med mulighed for forlængelse med yderligere fem år.

– Den kontrakt vi har med de nuværende forpagtere af kroen, er udløbet, og det betyder, at vi skal forsøge at markedsprøve restauranten, fortæller Jill Nothlev, der er fuldmægtig hos Naturstyrelsen og kontakt person for udbuddet af Christianshøj og Kyllingemoderen.

Hun kan ikke oplyse, hvor mange, der har søgt om forpagtningen, da ansøgningsfristen ikke er udløbet. Der kan søges om forpagtningen indtil den 7. december, hvorefter Naturstyrelsen udvælger ansøgere til samtale. Forpagtningen vil være ledig til overtagelse per 1. januar 2021.

– Vi håber, at vi i fremtiden fortsat kan have en god og populær restaurant i Almindingen og nogle fine selskabslokaler, der kan lejes ud til diverse arrangementer, siger Jill Nothlev.

Kriterier for faglige kvalifikationer for ansøgerne af forpagtningen er blandt andet solid erfaring med restaurationsdrift og erfaring med sæsondrift.

Tænker på at søge

Den nuværende forpagtningsaftale udløber ved udgangen af året. Kok og restaurantindehaver Troels Madsen har siden 2012 drevet Christianshøjkro. I dag driver han stedet sammen med kok Dennis Kruse. Udover kroen i Almindingen driver makkerparret Restaurant Molen i Nexø, Det Røde Pakhus og Kaffebaren i Rønne.

– Vi har som udgangspunkt tænkt os at søge om forpagtningen, siger Troels Madsen, der ikke har flere kommentarer til udbuddet.

– De nuværende forpagtere er velkomne til at søge forpagtningen på lige fod med alle andre, siger Jill Nothlev.

Christianshøjkroens historie går helt tilbage til 1800-tallet. Hele området omkring Christianshøj har igennem tiderne været et meget besøgt udflugtsmål, og kroens primære formål er at give skovens gæster en god restaurationsoplevelse, som kan understøtte deres oplevelse i naturen.

  • Facebook