Allerede i denne weekend er der arrangeret børnegolf på Bornholms Golfklubs bane i Robbedale. Arkivfoto

33 foreninger tilbyder 87 gratis aktiviteter til børn og unge i sommerferien

Øens børn og unge kommer ikke til at kede sig i sommerferien på Bornholm. Fra og med denne weekend og frem til den 11. august er der 87 gratis aktivitetstilbud med sjov motion og idræt samt leg og socialt samvær på programmet.

– Der skal lyde stor ros til 33 af øens idrætsforeninger, der på meget kort tid bogstavelig talt har grebet den bold, vi kun spillede ud for en uge siden. De havde meget kort tid til at melde mulige sommerferieaktiviteter ind til øens børn i alderen 6-17 år. Vi er næsten blevet blæst omkuld af så mange aktiviteter, øens idrætsforeninger er klar til at sætte i søen, fortæller direktør i DGI Bornholm, Karen-Margrethe Hansen Bager.

– Der kom faktisk flere tilbud, end der var økonomi til. Skolekonsulent Ulla Didriksen og jeg har derfor været nødsaget til at skære ned i antallet af nogle aktiviteter og reducere lidt i prisen for at få så varieret et tilbud som muligt fra så mange af idrætsforeninger som muligt, oplyser Karen-Margrethe Hansen Bager.

Projektet er resultatet af den aftale, regeringen har indgået med Folketingets partier om sommeraktiviteter for børn og unge, der skal sikre, at alle danske børn og unge får den bedst mulige sommer med mulighed for at deltage i både faglige og sociale fællesskaber og aktiviteter.

Der er tale om et bred bornholmsk vifte af tilbud, hvor alle kan finde noget, de synes er sjovt at prøve. Som eksempler kan nævnes: Ridning, bueskydning, tennis, amerikansk fodbold, beachvolley, mavedans, fodbold, taekwondo og skydning.

Tilbuddene vil blive annonceret på skolernes Aula, på kommunens hjemmeside, på DGI Bornholms hjemmeside, via bibliotekerne og ved annoncer i Rytterknægten. Men idrætsforeningerne opfordres også til selv at gøre reklame for sine tilbud, for eksempel på Facebook eller ved at lave lokale opslag.

Første tilbud er allerede i weekenden, hvor Bornholms Golfklub tilbyder “Golf, leg, spil og træning” lørdag og søndag fra kl. 10-15 for aldersgruppen 6-17 år. På mandag er der blandt andet tilbud om tennisskole i Nexø samt fodbold og badminton i Rønne.

  • Facebook