Med sponsorflag, tidtagervogn og samaritter på plads lignede Almindingsløbet sig selv, men på grund af corona var der tale om en nødudgave, og jubilæumsfejringen er udsat til næste år. Foto: Berit Hvassum

Viking Atletik ser nye muligheder: Nødudgaver af løb giver stof til eftertanke

LØB

258 løbere fuldførte årets udgave af Almindingsløbet, der lørdag blev afviklet med rullende start. Det otte kilometer lange løb midt i Almindingen stod til at fejre 50 års jubilæum i år, men Viking Atletik har valgt at kalde løbet for “49 og en halv-udgaven” af Almindingsløbet.

– Det er for at markere, at det er det halvtredsindstyvende løb, men ikke et jubilæumsløb. Setuppet er jo ikke, som det plejer at være, og hvis vi havde valgt at lave et jubilæumsløb allerede i år, så var vi kommet i karambolage med coranareglerne, og det skal vi jo ikke. Dels skal det være sikkert at løbe, og jubilæet skal være i en udgave, som de 49 foregående løb med samlet start, siger Claus Clausen, formand for Viking Atletik.

Bornholms største løbeklub har tidligere i år afviklet Fredensborgløbet, Soft Ice-løbet og Etape Bornholm i nødudgaver i stil med Almindingsløbet, hvor deltagerne kan tjekke ind, når det passer dem. Tilbagemeldingerne fra løberne er positive, og det har givet løbsarrangøren stof til eftertanke og nytænkning.

– Jeg bliver jo inspireret, når jeg hører om de tilbagemeldinger, der kommer fra folk, som kommer og siger, at det er skønt at kunne løbe om formiddagen, så derfor kan man måske godt forstille sig, at der fremover vil være en både-og-løsning, hvor man kan komme og løbe inden selve løbet, siger Claus Clausen og tilføjer:

– Men vi skal jo tilbage til det, hvor man starter klokken 14 samlet, men derfor kan man jo godt have åbent for, at nogle kan løbe for eksempel mellem klokken 10 og 12, men hvor de så ikke tæller med på resultatlisten. De kan få en tid, men kan ikke vinde. Dem der kan vinde, er dem, der løber klokken 14, for der skal være lige vilkår, når man konkurrerer, siger formanden.

Nødudgaven af Almindingsløbet blev gennemført med rullende start, så løberne ikke kom for tæt på hinanden i skoven. Foto: Berit Hvassum

Nye regler

Start- og målområdet lignede næsten sig selv bag Lilleborg i Almindingen. Der var masser af flag fra Viking Atletiks sponsorer, samaritterne var på plads, og også klubbens camping- og tidtagervogne var rullet frem.

– Vi bliver rost, rigtig meget faktisk, for at vi holder gryden i kog, og også at vi gør noget ud af det. De ser vores ambassadørflag, der er samaritter, der er tilmeldingsvogn og målportal og så videre. Det kan vi jo stadig sætte op, uden at det bliver mindre forsvarligt. Jeg stod på et tidspunkt og talte, hvor mange der var som flest, og da var der 35 personer samlet, så der er ingen problemer i forhold til reglerne, siger Claus Clausen om de nye coronaregler, der trådte i kraft midt under løbets afvikling lørdag klokken 12.

Viking Atletik forsøger på bedste vis at holde gang i løbesporten og tjene penge, så klubben stadig eksisterer, når coronakrisen har lagt sig.

– Vi laver løb for at tjene penge og gør det i stedet for at lave bankospil, loppemarkeder og koncerter og håber, at vi stadig kan rekruttere nye medlemmer, siger Claus Clausen.

Næste løb i klubbens regi er Cross Island, en halvmaraton på tværs af øen fra Rø til Rønne, der løbes tirsdag i efterårsferien i uge 42. Løbet bliver også med rullende start.

  • Facebook