Kuske, hjælpere og transportører vil blive registreret, både når de ankommer, og når de forlader staldene. Foto: Torben Ager, travfotobornholm.dk

De to næste løbsdage på travbanen afvikles i to afdelinger

TRAVSPORT

Coronasituationen har endnu engang tvunget Bornholms Travselskab til at ændre retningslinjerne for antallet af personer, der må opholde sig i staldene og på tilskuerpladserne, når der køres løb på Bornholms Brand Park. Foreløbig gælder ændringer de to næste løbsdage, lørdag den 26. september og lørdag den 3. oktober.

Da der nu kun må være 50 staldfolk og kuske i staldområdet, vil de to næste løbsdage blive afviklet i to blokke med en times mellemrum, således at de personer, der har deltaget i første afdeling, kan nå at forlade staldområdet, inden deltagerne i anden afdeling bliver lukket ind. Hestene må dog gerne blive stående i stalden.

Har man som kusk én hest til start, får man ingen medhjælper i stalden. Har man to heste til start, har man lov til at medbringe én staldmand m/k, og har man tre heste til start, er det tilladt at have to hjælpere i stalden. Travselskabet forbeholder sig dog ret til at reducere antallet af hjælpere, hvis det viser sig nødvendigt for at overholde forsamlingsreglerne.

Opstramningen gælder for hver afdeling, da flere kuske selvfølgelig vil have heste med i både første og anden afdeling.

Kuske, hjælpere og transportører bliver registreret, både når de ankommer, og når de forlader staldene. Transportører skal forlade området, så snart hestene er læsset af.

Forrige løbsdag havde 1.000 personer adgang til Bornholms Brand Park, men da antallet nu er skruet tilbage til de 500 personer, der har været gældende i det meste af denne sæson, bliver der igen kamp om tilskuerbilletterne. Af samme årsag mister hesteejerne retten til hesteejerbilletter de to næste løbsdage, med mindre de bliver bestilt samtidig med anmeldelsen af heste.

– Vi håber, at I vil tage det med oprejst pande og gå-på-mod. Skal det her kunne lade sig gøre, så må vi i udstrakt grad hjælpe hinanden under løbsafviklingen, skriver travselskabet i et nyhedsbrev til hesteejerne.

  • Facebook